Exposició temporal

Francis Wagner
Pintar l’instant

2 febrer — 3 març 2024
CAMP Arts
Comparteix

Organitzada conjuntament amb la revista Fonoll, aquesta exposició és una antologia i un homenatge a la pintora Francis Wagner (Barcelona, 1934). Artista que coneix a fons les tècniques clàssiques del dibuix i la pintura, destaca la seva pinzellada gruixuda, amb un toc impressionista, amb què retrata el món que l’envolta, en especial, els animals.

Francis Wagner pinta l’oli i al carbó, si bé ha utilitza sobretot el paper i el cartró perquè, diu, “li permeten una pinzellada plenament expressiva”. Amb una bona base de dibuix, conseqüència de moltes hores de practicar “al natural”, treballa totes les temàtiques clàssiques: retrats i figures humanes, interiors, bodegons, marines i tota mena de paisatges.

Destaca la notable sensibilitat en retratar els animals, domèstics i salvatges, que presenta amb una estudiada anatomia i dels que sap expressar la pròpia personalitat.

L’estil és realista. La paleta dels colors és viva, cosa que li permet captar la llum del moment que li interessa reflectir i que sap conservar tot el temps de creació de l’obra.

El temps d’execució és breu. Unes poques hores en els formats més petits i, com a molt, algunes sessions en els formats més grans. Però sempre és fidel a la llum del moment del dia triat: la llum dona unitat a la seva obra pictòrica. Els seus ulls capten “aquell instant” i el conserven en la memòria fins a la finalització de l’obra.

Això s’esdevé tant si és l’atmosfera d’un paisatge de matinada, la del salt d’aigua d’un riuet o l’aparença, sovint innocent i sorpresa, d’un animal salvatge.

La característica principal de l’obra de Wagner és la seva habilitat en mostrar-nos els moments singulars i bells del món que ens envolta.

DATES I HORARIS
2 febrer — 3 març 2024

Dilluns — divendres

16 – 19 h

Dissabte
Visites concertades trucant al telèfon 686207393

PREU
Entrada gratuïta

Per a visites de grup i escolars, contacteu a info@campjuneda.cat

ESPAI
CAMP Arts

Comparteix
Imatges de l'exposició
Top